Werkwijze

Voordat ik een coachingstraject start nodig ik u uit voor een intakegesprek. Bij dit gesprek mag uw kind aanwezig zijn. In dit gesprek wil ik graag wat meer te weten komen over de problematiek.

Wanneer uw kind hierbij aanwezig is, vind ik het leuk om door middel van een spel op een speelse manier kennis te maken. Wanneer er een klik is kunnen we het coachingstraject starten.

 

De eerste sessie met uw kind is ook meteen een kennismakingssessie. Ik maak gebruik van het spel 'coachee'. Door mijn studie voor kindercoach heb ik een licentie behaald om dit spel te mogen spelen. Dit is een fantastisch spel om samen met uw kind tot een hulpvraag te komen. Dit spel is als een rode draad in het coachingstraject. Het kan zijn dat we gaan schilderen, toneelspelen of muziekmaken.

Als coach ben ik er om uw kind te volgen en mee te bewegen in het proces. Als coach vind ik het belangrijk dat het kind zo veel mogelijk zelf nieuwe oplossingen bedenkt of nieuwe inzichten krijgt.

 

De overige sessies staan in het teken van werken aan de hulpvraag.

Wanneer uw kind muzikaal is of houdt van muziek heb ik een ontzettend gave werkvorm ontwikkeld. Deze werkvorm heet: 'Maak je eigen cd'. Klik hier voor meer informatie.

 

Wanneer uw kind aangeeft dat het coachingstraject kan stoppen plan ik een evaluatiegesprek. Hier is uw kind niet bij aanwezig.

Ik sluit namelijk samen met uw kind, in een afsluitingssessie het coachingstraject af.